se you later alligater!

God kväll!


helgen har gått fort som in i bombens. men har hunnit med en del. Syrran och hennes kille kom till oss i lördags så syrran föjlde med mig när jag tränade min barngrupp. hon hjälpte till eftersom själv tränat och har varit tränare.
Imon ska jag till skolan för att ha ett möte med Lasse. då vi ska snacka om mitt byta av praktik plats. skönt det ska bli att slippa min förra asså. står inte ut en dag till. tycker synd om dom som jobbar där permanent. eftersom dom abslout inte får stå bakom disken och inte göra något utan dom måste gå runt och pilla på väskorna när det inte är några kunder som vill betala. För dom får absolut inte se uttråkade ut. Och det enda jag fick göra där var att gå och peta på väskorna några millimeter och dammtorka resväskorna och ställningarna där väskorna hängde. jag fick också gå upp till lagret och hämta ner resväskor och slänga skräp. Eftersom jag inte fyllt 18 år än fick jag heller inte så i kassan så va fanns det mer där att göra än att peta på väskor? Joo, NADA. Det enda man kan göra där är att stå i kassan eller hjälpa kunder när dom ska ha hjälp med att välja rätt resväska. och vad fan vet jag om resväskorna? Jag ser att det finns tre olika märken och att dom är gjorda av lite olika matrial. Vad mer? Joo, att ett av dom var deras eget märke. Vissa kunder blev sura för att jag intefick/kunde ta betalt i kassan eftersom det bara var en som jobbade och när hon var upptagen med en "resväskekund" så kunde det ta ett tag och då kunde de andra kunderna bli sura. Gud, vad jag kunde ha underlättat för hon som jobbade om jag hade fått lära mig kassan asså! det är ju inget jobb där man kan gå in i väggen precis.



Jag vill berätta en sak som jag tycker är läskigt. vid årsskiftet när jag inveterade på pappas jobb så var de en som ringde mig, det visade sig att numret var från Irak när man kollade på landssiffrorna. det nummret ringde mig säkert 9 gånger under ½ - 1 timme. och sedan slutade det att ringa. jag blev ju självklart skit skrajj och visste inte vad jag skulle göra. men efter att nummret hade slutat ringa var det inget mer med det och jag glömde bort att det hade hänt. men när jag gick ner förut från mitt rum för att hämta något att dricka. vad ser jag då. Jo, att jag hade fått ett missat samtal. och vad var det, Jooo, samma nummer som hade ringt mig vid årskiftet och jag blev genast as skrajj igen. vad fan vill de mig egentligen? Hur har dem/den personen fått mitt nummer? asså jag tycker detta är skit läskigt. tänk om dom typ har koll på mig och kan se hur jag rör mig och se vart jag är?:S:( Hoppas inte de:P Det är säkert ett sådant där nummer som om man svarar kostar det multum för lilla stackars mig. det dummaste är att jag kommer alltid åt att ringa upp men jag hinner alltid att tryck bort det fort. men det drass inga pengar från mig iallafall. det är skönt:d

Hur gick det för folket med att släcka där hemma igår?? jag var allt duktig och släckte en del lampor och vi hade nästan bara tv som var på. det var ju riktigt dumt av världen och bestämma just den tiden så det infall mitt under robinsson. Så det var de man kollade på under denna timme. men det lustiga var att jag trodde verkligen att man skulle släcka ner allt men när jag kolla ut under dessa 60minuter så var alla gatulampor och lamporna utanför affären tända.. mysko. tyckte det inte var så många som tog de på allvar. Vad gjorde ni där hemma i stugorna? var ju duktiga så ni släckte allt? Även tv:n. ?

Jag funderar på om jag ska ta och pallra mig till säng eller hur jag ska göra. eller om jag ska vänta på att becca loggar in på msn så hon kan skicka mig några fler delar av sofie life. det är så jävla spännande så man  får stutts i bena. det kan tära på en ska ni veta.

På Onsdag blir det Nationellt skriftligt prov i svenska B. skönt att få komma tillbaka till skolan igen och träffa mina underbara girlz. Ni ska veta tjejer att ni är super underbara och betyder oerhört mycket för mig!
 provet håller på från 9-14, och sedan hmm, ska vi köra en nationella provet fika på trappan tjejor?? våran lilla tradition och traditioner är inte för att brytas!

God natt och sov gott allesammans:D

kram Jos

the end. eller inte men för idag!

Nu börjar denna dagen lida mot sitt slut och jag sitter forfarande och väntr mail från mina lärare. men det kommer självklart inget idag så får kolla på det imon. idag har det vari till att ligga hemma i soffan och mysa med wictor. nu har han hoppat upp här på bordet och vägrar att gå ner:P

funderar på om jag ska ta och gå en liten sväng med wictor innan det blir för mörk..
så att alla vet så har min pappa sagt att det kommer att komma snö typ inatt:( och vi har inget uterum som vi kan skydda oss i innan vi går ut. det är bara raka vägen ut i det vita fenomenet som igentligen är helt onödigt. det är bara regnet som har frysigt när det var på väg ner och det lägger sig som ett lager så man inte ser asfalten. det är inte bra för då ser man inte om en cykelbana skulle vara rödmarkerad med röda stenar. aa, asså man blir lite rund om i hjärnan med så mycket teori och körlektioner:P

nu ska man gå och rusta mig för en tur ut i hmm, kalla vädret ? är det kallt ute tro??

en efterlängtad uppdatering!

Hejsan !

Nu var det ett bra tag sedan som jag bloggade. har haf fullt upp hela tiden känns det som.

I helgen var det fullt upp med att riva vårat befintliga uterum. Det rev vi ner under helgen (lör/sön) Min uppgift var att dra ur spiken från alla plankor. tyvärr så var de ju en del så det tog sin liiiiiiiiiila tid men skönt när man var färdig för då kunde man gå in och äta en välförtjänt middag på det.
Under helgen har det även varit barnträning och så var jag på tur-mässan med min syster och det var mycket trevligt. Få lite ensam tid med henne:P Vi träffade Mikaela och Coffe från Semestersvenskar så vi stod och snackade lite med dom. hur trevliga som helt var dom:P lägger upp bild senare.

i måndags började praktiken. det var inte som jag hade tänkt mig precis. får bara gå runt och rätta till väskor några millimeter och klippa bort "BY WEDINS" på varorna. inte alls kul. funderar på om jag ska byta. skickat ett mail till Ann om det. eftersom jag inte får ut någonting av det så varför vara kvar?

Det har varit två hektiska dagar nu tisdag, onsdag.
tisdagen bjöd på först en "arbetsdag" 10-18 och sedan var de bara och slänga sig i bilen hem och äta sedan åka till körskolan före n teorilektion på 2 ½ timme. när man kom hem letade man ju nästan efter sängen:P
Onsdag bjöd på körning på bilskolan 8:00 med backning. mammisen var med för en gångs skull. eftersom hon var ledig. Nästan direkt efter det var det bara till att åka till praktiken. 10:00-18:00. Innan man stack hem för att slänga i sig maten köpte man en väska som jag hade kollat in under de få dagarna som jag hade varit där. bild nedan:D
efter man hade ätit hoppade man in i bilen igen för att åka till statiol och teknik/garage-lektion. Och vem ser man inte där Jo, Carro kommer där gående. vilket sammanträffande. Vi fick reda på att bilskoleläraren som höll i lektionen var VOLVO-BÖG. han snackade bara om volvo hela tiden fast vi gick igenom en ford.
Senare när man kom hem var det bara att kolla lite på tv innan man gick till sängs. efter en lååååång dag:D

Idag är man sjuk så ingen praktik för mig inte.



btw

hejsan svejsan!!

sitter och pluggar massa saker nu. idag stod eu-projektet, idrotten och företagsekonomin på tur. lyckost dom att dom hade sin tur nu.. eller va fan skriver jag. haha vad då trött i hjärncellerna.

muntligt nationellt prov. det gick väl skaligt tror jag. får se i maj månad när vi får resultaten för både den muntliga och skriftliga delen.

innan vi åkte hem idag stack jag, lina och becca till stadsbiblioteket för att skaffa info om Eu. det var en lyckad tripp dit då dom hade mycket som vi skulle ha nytta av. på vägen där ifrån skulle vi smita in på seveneleven för jag och lina var sugna på en ice cup i det fina vårvädret. men dom hade inte det någonstans. så tillslut gav vi upp och åkte hem. ledsna för att vi inte fått våran efterlängtade ice cup.

sitter inne på ikeas hemsida och kollar efter skrivbord. vill ha ett litet i mitt rum som jag kan sitta vid när jag pluggar. där kan jag sitta ostört och det är tyst och lugnt. och jag tror jag har hittat de;D hoppas att det inte blir för stort alltså att det blir lagom:D  för fjäska så att någon kör mig dit så jag kan införskaffa mig detta:D


vad tror ni om det? Bra färg med:D


Nu ska jag gå och snacka val och höskola med mammisen min:D


kram jos - jossan - nisse - kossan


ít´s my life when i do what i feels right!

hejsan!!

Nu sitter man i skolan och har kantats av en informativ morgon på skolan. Vi har fått information om UF och om kommande APU. GAbbi, vi måste köra på våran idé asså:D
Håller på att färdigställa och planera det sista på Eu-projektet nu.

Det gick bra på körningen igår. blev godkänd på dom momenten jag övat på så nu är det till att gå över på nästa. grymt skönt är det. ska bara leta upp dem braiga backen som vi åker till och ska öva uppfångning. var ute och letade efter den i måndag när jag körde med mamma men vi åkte helt fel och kom till Rörvik. ett mysigt ställe de.. hoppas det är lika mysigt på somaren:D satt och gjorde teori efter till kl 17 så fick pappa komma och hämta mig:_D
på teorilektionen på kvällen gick vi igenom inledande tätort och manövrering. anmälde mig även till en tekniklektion/garage lektion nästa onsdag..

När man kommer hem blir det till att plugga så att hjärncellerna kokar, har en massa saker att göra. betat av en del påå min lista från gårdagen med har en del kvar att göra.


- EU-projekt  (lite kvar att göra)
- svenska tal inför nationella provet i svenska B
- Teori på körskolan
- körning (körskolan)
Teorilektion (körskolan)
- samhällskunskaps uppgift
- utvärdering träningsdagbok (idrott o hälsa)
- plugga företagsekonomi B (prov fredag)
- fylla i valblanketten till 3:an + Kolla ky-utbildningar


(- skriva träningsprogram till lördagen träning)


Nu ska man se hur långt girlzsen har kommit med det dom håller på med. ska snart dra över till andra sidan och äta lunch med gabbi... Izza, du måste komma och visa upp den underbara varelsen:D

Kram Jos - Jossan - nisse - kossan

in i minsta ditalj!

Hejsan!

Sorry att det blevit lite dåligt med uppdateringen under några dagar nu. men det har varit fullt upp med massa saker.

Det var jätte kul och grymt härligt att vara i Vimmerby(södra vi) i helgen asså. det är så skönt att bara vara borta från all stress och inte minst ha en datafri helg. det behöver man ibland för att skaffa nya krafter.
denna veckan blir häktisk. har en massa som står på schemat så jag tror att bloggen kommer att ta skada av detta. Tänkte att jag rabblar upp en del som jag MÅSTE göra denna veckan eller inte mist idag.

- EU-projekt
- svenska tal inför nationella provet i svenska B
- Teori på körskolan
- körning (körskolan)
- Teorilektion (körskolan)
- samhällskunskaps uppgift
- utvärdering träningsdagbok (idrott o hälsa)
- plugga företagsekonomi B (prov fredag)
- fylla i valblanketten till 3:an + Kolla ky-utbildningar


(- skriva träningsprogram till lördagen träning)

det kommer att bli stressigt. kände det igår. var grinig hela kvällen och det gick ut över allt och alla. inte kul för dom i min närhet här hemma asså. Men hoppas att det blir bättre idag..

Ne, nu ska jag sätta igång med EU-projektet annars kommer det gå åt helvete. har inte mycket tid att förspilla idag. planera dagen in i minsta ditalj.

Kram Jos - jossan - nisse - kossan

allmänt kallmänt!

Hejsan!

Nu sitter man och har rast från Företags ekonomi B lektionen. goodiegoodans!

i dag bär det iväg till småland och vimmerby. blir att umgås med farmor och faster och alla där om. kommer bli massa mys och så blir det klart mello imon. synd tjejer att vi inte kunde vara tillsammans och kolla på det som förra året. det var skit kul. massa sång, dans och spel.

Ska bara meddela att jag blev väldigt rädd igår när jag var ute med wictor. det var så kallt för stackars wictor så han fick kramp i sina bakben så han ramlade ihop hela tiden. trodde att han fick nått anfall eller nått så tänkte ringa till mamma och säga att vi vare tvungna att åka till blå stjärnan. men efter att jag hade spolat varmt vatten på¨hans små fötter ordnade det sig.

börjar nu..

kramis. !

in schoool!

Hejsan!!

nu sitter man i skolan och har rast.. håller på att lyssna på massa texter till nationella provet i svenska B.  vi ska få enbok som vi ska läsa under våren.. synd att jag inte kan börja läsa min underbara bok nu då. väntar och läser skolans bok först. Jag läste ut maggans bok igår kväll. den är grymt bra asså. jag rekommenderar dem verklingen och tycker att alla ska läsa den. eller hur becca??

Nu ska man gå in i klassrummet igen och fortsätta att snacka med Linisen :D

Blir att luncha med A-barnen :D funny.. längtar till denna dagen är ett faktum och nästa tar vid.

kram jos - jossan - Nisse - Kossan


My Weekend!

hejsan!!

har inte bloggat på några dagar. har haft fullt upp med annat så har inte hunnit. igår var man ute och åkte med Jennies nya bil. Som vi döpt till Elvira:D den andra som hon hade kallade vi för skrutten men den ska vi försöka sälja. Sedan åkte man till mormor och morfar och fikade. Men jag var mest inne i min bok som jag håller på att läsa. Maggans bok som jag skrivit om innan. Nu har jag bara 60 sidor kvar och dom tänkte jag att jag skulle läsa klar ikväll innan jag somnar.

idag har det varit värsta röjet här hemma.. pappa var hos mormor o morfar och hämtade deras dokumentförstörare och så satte vi igång och malde ner papper. det var skit kul. det blev som pasta:d

Nu dom senare kvällarna har jag struntat i att sitta vid datorn och bara myst lite själv. i fredags tog jag med mig min bok och en stor mugg med te upp mitt rum och mös ner mig i min soffa och läste min underbara bok och igår efter att jag sett färdigt satt jag mig och läste igen. denna gången hade jag för lyxighetens skull poppat mig lite popcorn så jag fick en helgkänsla på tillvaron. jag tycker att det är väldigt mysigt att bara ro om sig själv ibland och bara mysa till det lite.

har suttit nu och pluggat inköp och varuhantering samt körkortsteori. men la undan teorin rätt fort och bestämde att jag skulle gå över till inköp o... eftersom jag har prov på det på onsdag. suttit och fört anteckningar på det och sökt på internet efter förklaringar på vissa saker. det har tagit sin lilla tid men gör de lilla sista imorgon.

Nu ska jag knalla mig upp till mitt rum och läsa klart min bok för att imorgon börja på en ny. tror jag redan bestämt vilken bok det kommer att bli.

Ha en mysig kväll allihoppa!!


Detta roalde jag mig med under fredagkvällen. En Kopp te och en bra bok, finns det någon bättre kombination?

Detta har jag suttit och gjort idag för att kunna fatta lite om vad jag har till provet på onsdag:D

En liten fråga;
vad har man för liv om man måste planera all sin vakna tid för att få allt att gå ihop?
Detta har jag funderat på länge men inte kommit fram till något riktigt bra svar. Som jag skrev för några veckor sedan att jag skulle börja att strukturera upp mitt liv bättre genom att följa en dagsplanering funkade inte så bra för mig. eftersom jag märkte att jag aldrig skulle kunna följa den till punkt och prick. kände också att varför inte ta dagen som den kommer och inte ha allt planerat och veta vad man skall göra. därför bestämde jag att jag skulle skippa den idéen och leva mitt liv som det kommer istället för att det ska vara bestämt innan hur jag skall leva det.

Kram Jos - jossan - Nisse - kossan

Det är mycket med det jordiska:D

Hejsan!!

gympan gick som på vad ska man säga... räls. det blev boll-lekar.. och vi hoppade hopprep och de hade jag inte gjort sedan jag gick i 6:an men klarade att hoppa in och hoppa en massa direkt. det sitter liksom i blodet:P
När man kom hem så möttes man av en överlycklig liten jycke som ville busa och hälsa på samma gång.

när vi hade ätit åkte jag och mamma till Coop Forum för att handla, eftersom det är bokrea nu som säkert alla känner till så var man ju tvungen att stanna till och kolla deras utbud och köpte mig faktist en bok.
Tusen strålande solar av samma författare som skrivit flyga drake om man läst den.

Jag har nu tagit mig i kragen och bestämt mig för att jag måste börja läsa mer böcker. har en massa böcker som ligger och väntar på mig. typ 10-12 st eller nått om man ska räkna med alla. hur ska jag hinna med allt?? Nu är det buss-bok som gäller till 200%. ska sätta igång på allvar att läsa maggans bok nu.. sorry becca men bättre sent än aldrig.:P

Nu håller jag på och snacka med Gabbi på msn och målar mina naglar med alla konstens regler. men baslack, lack och överlack. det tar sin lilla tid med det blir nog bra tillslut. Becca- jag målar dom inte röda:P

det blev ett kort inlägg en dag som denna. myst till det  i mitt rum efter jag duschade med lite tända ljus, gott te och filt.


Min nyinköpta bok. kommer bli ett nöje att läsa. hoppas man:d

lyxkade faktist tillmig lite idag genom att köpa mig lite choklad. det var inte vilken choklad som helst utan den var både rättvisemärkt och krav-märkt.

detta håller jag på med nu.. målar mina naglar. denna gången blev det nacklacksfärgen som är i mitten. gillar den färgen mkt. den är rätt så diskret. det gillar jag.

Denna boken blir min första buss-bok..ska börja redan ikväll tror jag;D

Kram Jos

vad är upp?

Hejsan och God morgon!

Nu har man ätit frukost och håller på att klä på sig för att senare åka till gympan. Har precis skrivit ut utvärderingen på idrottslektionen som jag hade förra veckan så jag hoppas att hon blir nöjder.
Ska möta upp Lina vid hållplatsen vid gympan så vi kan traska tillsammans dit. ska nog ta bussen härifrån kvart över eller något eller så var det hel:S :P så måste gå och packa och göra iordning mig nu.

Vi hörs senare:D

Kram Jos


periodpaus

Hejsan!

Yes, nu var det avklarat. första körlektionen för lilla mig. det fick faktist över förväntan och jag trodde aldrig att jag skulle få ut och köra på stora vägen idag men det fick jag.. var nere vid någon jävla udde och vände. Innan körning satt jag och gjorde teori på dator med intrudiktions frågor och en del om människa och miljö. som förövrigt är ämnet för kvällen teorilektion. Är nu inne i min periodpaus på denna dagen. Nu ska man vara hemma en stund och äta och ta det lugnt sedan blir det att åka tillbaka till körskolan för 2 ½ h teorilekion. Hoppas att det inte är så mkt folk där:P

på Körlektionen övade vi på:
- start och stopp
- växling
- lutning / start i backe.
(jag visste inte att man kunde kryp köra genom att bara arbeta med koppling utan någon gas eller broms:S :P fick man lära sig idag. det kommer och är en väldigt informativ dag för mig idag..

Nu ska jag gå och ta något och mumsa på och se om det är någonting på tv och tagga inför kvällens låååång teori.

GABBI - Frölunda kom trea i grundserien. före hv:D slutspel här kommer vi eller vad?`:S:P
Kram Jos

hmm. bil avlivning?

Hola!!

nu ska jag göra ett test som Becca skrev på sin blogg att jag hade äran att göra:D Då får man ju göra det:D försöka iallafall:P


1. Vad heter du?
Josefine

2. Ett ord på fyra bokstäver: Jord

3. Flicknamn: Johanna

4. Pojknamn: johannes

5. Yrke: jurist

6. Färg: jusblå utan L:P

7. Klädesplagg: jumper :P

8. Mat: jordnötssås

9. Sak i badrummet:  jod (tilla tt tvätta sår med :D)

10. Plats/stad: junsele

11. En orsak att vara sen: jagad av vargar

12. Något man skriker: jävla kötthuve

13. Film: just my luck

14. Något man dricker: juice

15. Band: Jane's Addiction

16. Djur: järnsparv

17. Gatunamn: Januarigatan

18. Bil: jaguar

19. Sång: Jul, Jul strålande jul

20. Aktivitet med mer än en deltagare: JAGE
wiii.. klarade det:D 
 
 - Nu har man läst igenom den tori man skulle ha kollat igenom inför morgandagens körlektion men nu börjar det blir en stort hekto nervös här.. Sitter och myser i mitt ny städade rum som jag städade igår så nu är det hur mysigt som helst. skönt att inte behöva tänka på skolan imon utan bara rikta in sig på körningen och teorin.. får börja med att ändra två körtider eftersom de inte passade så bra in som jag trodde de skulle göra. men det skall nog inte vara några problem. jag sitter här och är så nyfiken vem min blivande körlärare blir. om det är samma som Carro har eller om det är den andra:S finns två med samma namn.
- funderar på om jag ska lägga mig tidigt idag igen så jag orkar upp imon. skall ta bussen här ifrån halv 10 imon. och sedan byta till spårvagn. dumt att det enda sättet att ta sig dit är att åka till FT och byta till spårvagn till OT.
det är iallafall skönt att jag inte har sådana problem med mina blåsor under fötterna nu utan det är bara vattenblåsan jag fick när vi åka skidskor som är det stora problemet eftersom den gör så ont. tog av mig mitt skavsår/blås-plåster igår för att det skulle få lite luft :P men så kom jag imot det och då forade det ut blod så det blev en liten böl på golvet. tur att jag inte var på min kära matta då. då skulle den ha fått en ny färg:P
- Juste. imon ska jag få blåsa i mitt vita rör för första gången(för dom som inte fattar, det är ett rör för alkolåset i bilskolans bilar) det kommer att bli kul. då kan man inte fresta sig med en iskall liten cider smutt idag då :( illa:( 
-  nu ska jag se ifall det är någon rolig inne på msn annars ska jag dra mig till säng fast först borsta tänderna och ta bort sminket:P

Kom på en kul grejj förut:
- avliva en bil ( skrota en bil) 
 

kram Jos


No Way

Hejsan!

idag har man varit i skolan och haft  en lång dag men eftersom jag hade mina underbara vänner vid min sida överlevde jag denna dagen med.
Vi hade svenska B och Samhällskunskap på schemat idag.. med lite inslag av praktisk marknadsföring B.. På svenskan var det redovisningar och avslutning på temat "språket och människan"... on the break träffade vi Gabbi som lunchade med oss som alla andra dagar. Mysigt. efter det var det samhällskunskap och där snackade våran PM-lärare lite först om vårat EU-projekt och efter det snackade vi Nationell och internationell ekonomi.
Vi kollade på en karta med olika länder och då sa jag till becca:
- No Way (norway) becca know what i mean. we understand each other or??

På vägen hem från skolan satt och och läste körkortsboken inför imon. måste sätta mig och göra det sedan med. börjar bli lite nervös inför imon. undrar hur min körlärare. hoppas att det finns någon kemi mellan oss annars kan det bli lite svårt. :S undra ifall vi har samma carro?:S:P

imon blir det lite stressigt. först ska man köra 10:10 och sedan ska man sitta och göra teori på datan. och på kvällen ska man tillbaka för att ha teorilektion i 2 ½ timme.. åhh ja va trevligt.

sitter och Lyssnar på mojjes skiva och Honey Honey..

tänkte att jag skulle skriva något fint ordspråk eller mening här varje måndag som vi alla ska leva efter under veckorna.
denna veckas mening är:
- En riktig vän är en ängel, som lyfter upp dig, när dina vingar inte kommer ihåg att flyga.
/ anonym (vänskap)

ha en mysig kväll allihopa så hörs vi..

Kram Jos


RSS 2.0